Χρήσιμες συμβουλές για μία μέλλουσα μαμά

Όσο πλησιάζει η στιγμή του τοκετού, η αγωνία και το άγχος που νιώθει η μέλλουσα μαμά εντείνονται, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για το πρώτο παιδί. Σίγουρα νιώθει αγωνία για τη διαδικασία του τοκετού, σε συνδυασμό βέβαια με ένα μεγάλο αίσθημα προσμονής να έρθει το μωρό της στον κόσμο. Μία μέλλουσα μαμά επιθυμεί να έχει τα πάντα έτοιμα και τακτοποιημένα στην παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε να είναι σίγουρη πως όλα είναι έτοιμα για τον ερχομό του μωρού της. Η προετοιμασία του σπιτιού και του εξοπλισμού αποτελούν μέρος αυτής της αγωνίας, καθώς θα πρέπει να προμηθευτεί το βασικό ρουχισμό, ο οποίος θα πλυθεί και θα καθαριστεί με την απαραίτητη διαδικασία, ώστε να είναι όλα έτοιμα! Έτσι, ακολουθεί ένας σύντομος κατάλογος με μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τη μέλλουσα μαμά, ώστε να ξέρει τι και πόσα αξεσουάρ καλό είναι να προμηθευτεί, προκειμένου οι πρώτες ημέρες προσαρμογής στο σπίτι με το νέο μέλος της οικογένειας, να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολες.

Σχετικά με το ρουχισμό:

– 4 πυτζάμες με ποδαράκια

– 3 υπνόσακους

– 4 ζευγάρια κάλτσες ή πλεκτά παπουτσάκια

– 6 – 8 κοντομάνικα φανελάκια

– 2 σκουφάκια/ καπέλα

– 1 σετ πανάκια για πλύσιμο και πετσέτες – μπουρνούζι με κουκούλα

– 4 κουβερτούλες για μωρό

– 3 δωδεκάδες πάνες για νεογέννητα

– 5 – 10 φορμάκια που κουμπώνουν από κάτω

Η μέλλουσα μαμά καλό είναι για όλα τα ρούχα που θα επιλέξει να αγοράζει μεγαλύτερα μεγέθη, καθώς μετά από λίγες ημέρες τα ρούχα για νεογέννητα δεν θα κάνουν στο μωρό! Κανένα μωρό δεν θα ενοχληθεί εάν φοράει μεγαλύτερα ρούχα. Τα ρούχα επίσης θα πρέπει να μην είναι σφιχτά στο λαιμό, στα χέρια ή τα πόδια και να μην έχουν κορδέλες ή κορδόνια καθώς μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνα για την ασφάλεια και την υγεία του μωρού.

Μία βόλτα στα μαγαζιά με βρεφικά είδη πιθανότατα να εντυπωσιάσει τη μέλλουσα μαμά με την ποικιλία στα είδη εξοπλισμού που υπάρχει, θα πρέπει ωστόσο να θυμάται πως σημασία έχει να προμηθευτεί όλα αυτά που θα της είναι απαραίτητα και όχι κάτι το οποίο μπορεί να είναι δελεαστικό, αλλά όχι ιδιαίτερα χρήσιμο. Έτσι, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για τα πιο συνηθισμένα και αναγκαία σκεύη που καλό είναι να προμηθευτεί, πριν τον ερχομό του μωρού στο σπίτι.

Σχετικά με τον εξοπλισμό:

– ένα βρεφικό κρεβάτι, σύμφωνο με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και εξοπλισμό για το βρεφικό κρεβάτι όπως: στρώμα και αδιάβροχο κάλυμμα στρώματος και βαμβακερά σεντόνια σύμφωνα με τις διαστάσεις του στρώματος / κουνουπιέρα / πάντα

– σελτεδάκια αδιάβροχα

– σαλιάρες

– ένα λίκνο ή μία καλαθούνα

– ένα έπιπλο – αλλαξιέρα, που συνίσταται να τοποθετηθεί επάνω σε χαλί

– μία ευρύχωρη βρεφική πλαστική μπανιέρα, ένα σετ βούρτσα/χτένα, ένα σετ μανικιούρ

– αποφρακτήρας μύτης

– έναν υγραντήρα, εάν η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο του μωρού είναι ιδιαίτερα ξηρή και ο παιδίατρος συστήνει τη χρήση του

– ένα βρεφόζυγο

– ένα θερμόμετρο

– ενδοεπικοινωνία με ή χωρίς κάμερα

– ένα θήλαστρο απλό ή ηλεκτρικό και σακουλάκια μητρικού γάλακτος

– 3 μεγάλα μπιμπερό και 2 μικρά μπιμπερό γυάλινα

– ανταλλακτικά θηλών

– βούρτσα καθαρισμού μπιμπερό

– αποστειρωτήρας μπιμπερό

– θερμός ζεστού νερού

– πιπίλες, αλυσίδες πιπίλας και θήκες

– κινητά παιχνίδια mobili που είναι ευχάριστα για το μωρό

– ένα ριλάξ

– μία κουνιστή πολυθρόνα, που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για το νανούρισμα

– ένα ηχοσύστημα με επιλεγμένη χαλαρή μουσική που θα βοηθά το μωρό να χαλαρώσει και να κοιμηθεί

– ένα φωτιστικό νυκτός

Εάν σας άρεσε το παρόν άρθρο που διαβάσατε και βρήκατε ενδιαφέρον το περιεχόμενό του, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη και βοηθητική η άποψή σας.